• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Mačji mladiči v zavetišču

V zavetišču so tudi mačji mladiči, ki čakajo na posvojitev. So vseh barv in karakterjev (vsi niso na slikah, pridite jih spoznat v živo) so že veterinarsko pregledani, cepljeni, čipirani in so brez zajedavcev. 

Za ogled in posvojitev pokličite na 040 21 88 61 in dogovorili se bomo za termin obiska. 

Marta

Marta je v Mačji dol prišla konec junija 2021, najdena je bila v Hotavljah. Je zelo crkljiva in igriva mačka z veliko energije. Že ob najdbi je bila sterilizirana, sedaj pa je tudi cepljena in čipirana. Je negativna na FIV in FeLV.

Ahmed

Ahmed je v Mačji dol prišel konec junija 2021, najden je bil v Gorenji vasi. Zelo prijazen in scrkljan mačkon, ki nestrpno čaka na nov dom. Dobro se razume tudi z drugimi mačkami. Je kastriran, cepljen, čipiran in negativen na FIV in FeLV.

Zlatan

Zlatan je bil najden na območju Reteč konec aprila 2021. Prijazen, crkljiv mačkon, ki je kastriran, cepljen, čipiran in negativen na FIV ter FeLV.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče septembra leta 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje, čeprav mu bližina človeka predstavlja stres. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo? Je kastriran, čipiran ter FIV in FeLV negativen. 

Hermilda

Hermilda je bila najdena na Grencu marca 2021. Je sprva zadržana a prijazna in igriva mačka, ki je že sterilizirana, cepljena, čipirana, negativna na FIV in FeLV.

Olga

Olga je bila najdena maja 2020 v Puštalu, z dvema mladičema. Starejša mačka, ki se najbolje počuti v mirnem okolju. Išče dom, kjer jo bodo sprejeli takšno kakršna je in razumeli, da se morda dolgo ne bo pustila božati. Je čipirana, cepljena, sterilizirana in negativna na FIV ter FeLV.

Zala

Zala je v Mačji dol prišla v zelo slabem stanju. Najdena je bila v Selcah, konec januarja 2020. Njeno stanje se izboljšuje, je že sterilizirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV. Išče dom!

Bronja

Bronja je bila najdena 17.6.2021 v Puštalu. Je pregledana, sterilizirana, testirana na FIV in FeLV, cepljena in brez zajedavcev.

Jerca

Jerca je prišla v Mačji dol junija 2018 skupaj z mamo in 2 sestricama. Od takrat je v zavetišču našla svoje mesto med ostalimi 'nedotakljivci'. Rada je v mačji družbi, v človeški malo manj. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Petrca

Petrca je prišla v zavetišče februarja 2019. Ob sprejemu je bila za njeno starost zelo majhna, kar je bila posledica pomanjkanja hrane v prejšnjem domu. V zavetišču je zelo hitro pridobila na teži, vendar pa nikoli ne bo prav velika mačka. To je popolnoma nič ne ovira pri igri z ostalimi mačjimi prebivalci zavetišča, je namreč izredno energična in pogumna mačka. Ni preveč navdušena nad božanjem, je bolj samostojna, ampak se ne brani človeške družbe. Je že veterinarsko pregledana, cepljena, sterilizirana, FIV in FeLV negativna. Išče dom!

Olivija

Olivija je bila najdena septembra 2018 na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Mačja družba je ne moti, prav tako občasno uživa tudi v človeški družbi. V pravem domu se bo sigurno sprostila in videla, da človeški dotiki niso nič groznega. Je FIV in FeLV negativna, čipirana, cepljena in sterilizirana.

Stanko in Janko

Stanko in Janko sta v Mačji dol prišla maja 2019, najdena sta bila v Zalem Logu. Janko nad človeško družbo še ni najbolj navdušen, vendar se bi s časom verjetno omehčal. Išče lastnike, ki so pripravljeni posvetiti čas socializaciji. Stanko je prav tako bolj previden, ampak ko človeku zaupa, postane pravi scrkljanec. Oba sta veterinarsko pregledana, kastrirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Grizelda

Grizelda je neukrotljiva lovka, ki ne skače v naročja, ampak želi imeti svobodo. Ko bo nekje doma, bo navezala stik tudi s svojim človekom, vendar nikoli ne bo vsiljiva. Zelo rada sodeluje v igri, takrat se tudi najbolj sprosti. Grizelda je sicer zdrava, sterilizirana, cepljena, testirana na FIV in FeLV, čipirana in brez zajedavcev. Čudovita črna panterka, ki je v zavetišču že od sredine avgusta 2014. Najdena je bila v Škofji Loki.

 

Prostoživeče mačke

V Mačjem dolu oskrbimo tudi odrasle mačke, ki imajo na lokaciji najdbe vsaj osnovno oskrbo. Zaradi Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali moramo tudi tem, večinoma nesocializiranim mačkam iskati nove skrbnike, preden jih vrnemo na lokacijo najdbe, ki jo poznajo. Torej, tisti, ki bi želeli posvojiti mačko, ki ne mara človeške bližine in je vajena bivanja zunaj, nam lahko javite in dogovorili se bomo, katera od teh mačk bi bila primerna za bivanje v okolju, ki ga lahko ponudi. Vse take mačke so osnovno veterinarsko oskrbljene, torej pregledane, cepljene, testirane na FIV in FeLV, sterilizirane, kastrirane in označene. Če bo zanje pri vas poskrbljeno bolje kot na lokaciji, kamor bi bile sicer vrnjene, jih z veseljem predamo v vašo oskrbo. Seveda je v zavetišče trajno nameščenih kar nekaj mačk, ki so nesocializirane in iz različnih razlogov ne morejo biti vrnjene na lokacijo najdbe (so premlade, ali na lokaciji ni oskrbe zanje, ali so preganjane, ali je lokacija prenevarna itd.), pa bi bilo zanje najbolje, da odidejo k novim skrbnikom, ki jim lahko ponudijo življenje kjer ne bodo imele stika s človekom, če te želje ne bodo pokazale. 

Kandidati za posvojitev takih mačk nam prosim pošljite elektronsko sporočilo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kot naslov sporočila pa navedite POSVOJITEV PROSTOŽIVEČE MAČKE. Napišite na kratko, kakšno okolje jim lahko ponudite in če imate sami kakšne želje oz. omejitve glede mačke, ki bi prišla k vam. Ker teh živali ne želimo zadrževati v zavetišču predolgo, saj je zanje to preveč stresno, želimo že vnaprej vedeti, če je zanje mogoče najti nove skrbnike. Vsak pa bo moral v začetku zagotoviti, da je tudi taka mačka zaprta vsaj nekaj dni, da se privadi na novo lokacijo.

Več sprotnih informacij o teh mačkah je na TEJ POVEZAVI