• Home
  • Mucki iščejo dom

Mačjedolski mucki iščejo dom!

Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV). Mucki so vajeni čistoče, družbe drugih muck in so večinoma zelo scrkljani. Vse posebnosti in karakterne značilnosti posameznih živali so zapisane v njihovih oglasih. V spodnjih oglasih ni nujno vseh muckov, ki so nastanjeni v zavetišču. Vsi mucki iščejo varne in odgovorne domove. Pred klicem si postopek posvojitve preberite tule.

Mačji mladiči

V zavetišču čakajo odgovorne skrbnike mačji mladiči, ki so vseh barv in karakterjev. Vseh ni na slikah, pridite jih spoznat v živo, izbira je žal vedno velika.  Pred klicem dobro razmislite, kako bo žival pri vas bivala in odraščala, ali je mladič prava izbira, ali bi morda sprejeli k sebi dva mladiča, ki bosta drug drugemu popestrila čas, ko ni nikogar doma ... Za ogled in posvojitev pokličite med tednom po 16.00 uri na 040 21 88 61 in dogovorili se bomo za termin obiska. 

Milena

 Milena je potomka prostoživeče mačke iz Železnikov, sprejeta jeseni 2021. Ni preveč navdušena nad človeško bližino, zato bi bila bolj vesela, če bi lahko imela dom z izhodi v zunanje okolje. Je veterinarsko pregledana, negativna na FIV in FeLV, sterilizirana, cepljena in brez zajedavcev. Skupaj s sestrama, Mojco in Marušo, čaka nekoga, ki bo razumel, da se ne bo takoj udomačila, ampak bo verjetno vedno bolj previdna ob ljudeh.

Regina

Regina je bila jeseni 2022 najdena v Škofji Loki, že sterilizirana in z označenim uhljem. Ker se ni nihče javil, da bi jo pogrešal, sedaj čaka nekoga, ki je ne bo več zapustil. Je malo bolj nezaupljiva, vendar uživa v crkljanju. Je cepljena, čipirana, brez parazitov in zdrava. 

Mirjam

 

Mirjam je malo bolj umirjena punca, ki se rada stisne v naročje. Seveda je tudi igriva, a ne potrebuje nujno veliko aktivne pozornosti. Cepljena proti kužnim boleznim in mikrosporiji, negativna na FIV in FeLV, sterilizirana in brez parazitov čaka, da se gre stisnit k svojim novim ljudem. Je nagnjena k alergijskim reakcijam, tako da je pri njej potrebno biti še posebej pozoren na hrano, ki ne povzroča težav.

 

Amelija

 Mlada gospodična, ki je bila poleti 2022 najdena v železnikih pred pekarno, stara komaj en mesec. Sedaj je že veterinarsko urejena, sterilizirana, celjena proti kužnim boleznim in mikrosporiji in negativna na testu za virusne bolezni. Če bo lahko odšla z bratcem Aleksejem, bo pri hiši žurka.

 

Miha

Miha je bil najden septembra 2021 v Bodovljski grapi. Prijazen mačkon, ki se dobro razume z drugimi mačkami. Je veterinarsko pregledan, kastriran, negativen na FIV in FeLV.

Jerca

Jerca je prišla v Mačji dol junija 2018 skupaj z mamo in 2 sestricama. Od takrat je v zavetišču našla svoje mesto med ostalimi 'nedotakljivci'. Rada je v mačji družbi, v človeški malo manj. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Jelka

Jelka je prišla v zavetišče maja 2021 skupaj z mamo, sestrico in bratcema. Je umirjena in zadržana mačka, ki se bo v pravem domu zagotovo sprostila. Je sterilizirana, čipirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Izidor

Izidor je prišel v zavetišče avgusta 2021, ves popraskan po glavi. Je prijazen in igriv mačkon, ki bo vesel novega doma. Kastriran, čipiran, cepljen in negativen na FIV in FeLV.

Vladimir in Igor

Vladimir in Igor sta prisrčna fanta, najdena na smetišču konec januarja 2022, a nista nikomur ničesar zamerila. Igriva in vesela čakata pri nas na svoje bodoče služabnike. Ker sta bila na testu za levkozo pozitivna, bi bilo dobro, da čim prej odideta k ljudem, ki bodo zanju poskrbeli zares kvalitetno. V zavetišču sta bolj izpostavljena možnosti kakšne okužbe, s katero bi se morala boriti, ker pa je njuna odpornost lahko slabša, je to zanju bolj nevarno kot za mačke, ki nimajo takih posebnosti. Če bi ju kdo sprejel v najboljšo možno oskrbo, bomo zelo, zelo veseli. Oba sta kastrirana, cepljena, brez zajedavcev.

Gašper

Gašper je nesocializiran mačkon, ki je prišel v zavetišče septembra leta 2015. Zaradi hude poškodbe sprednje tačke je bilo le-to potrebno amputirati, zato ni mogel več nazaj v okolje, čeprav mu bližina človeka predstavlja stres. Kdo bi mu lahko ponudil dom, kjer bo imel svobodo in kvalitetno oskrbo? Je kastriran, čipiran ter FIV in FeLV negativen.

Nedotakljivi

V zavetišču skrbimo tudi za mačke, ki jih kljub njihovi divji naravi ne moremo vrniti v varno okolje, ker tam ne bi imeli oskrbe. Te boječe, nesocializirane mačke težko oddamo, saj bi bile najbolj zadovoljne nekje, kjer bi imele čim manj stika z ljudmi. Vsi so kastrirani oziroma sterilizirani, cepljeni, čipirani in negativni na FIV in FeLV. 

Mojca

Mojca je potomka prostoživeče mačke iz Železnikov, sprejeta jeseni 2021. Ni preveč navdušena nad človeško bližino, zato bi bila bolj vesela, če bi lahko imela dom z izhodi v zunanje okolje. Je veterinarsko pregledana, negativna na FIV in FeLV, sterilizirana, cepljena in brez zajedavcev. Skupaj s sestrama, Mileno in Marušo čaka nekoga, ki bo razumel, da se ne bo takoj udomačila, ampak bo verjetno vedno bolj previdna ob ljudeh.

Tajda bonsai kitten

 

Tajda je bila najdena v zelo slabem stanju jeseni 2022 v Škofji Loki. Verjetno bo vedno manjše rasti, a je že pozabila slabo preteklost ter ostala vesela, igriva mačka. Veterinarsko je oskrbljena, malo bolj previdna ob stiku z novimi ljudmi.

Eva

 

Zelo crkljiva mačja gospodična, ki je bila poleti 2022 najdena s poškodbo noge. Kljub zdrobljenim kostem v nogi in šepanju je živahna mačka, ki gre rada tudi v varno zunanje okolje. Najraje pa se stisne k ljudem in dremucka. Veterinarsko oskrbljena in pripravljena na uživancijo. 

Zala

Zala je v Mačji dol prišla v zelo slabem stanju. Najdena je bila v Selcah, konec januarja 2020. Njeno stanje se izboljšuje, je že sterilizirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV. Išče dom!

Franci

Franci je bil najden julija 2021 v Frankovem naselju. Prijazen, gluh ter občasno glasen mačkon, ki išče miren dom, brez družbe drugih mačkov. Je pregledan, kastriran, cepljen, čipiran, negativen na FIV in FeLV ter brez zajedavcev.

Olivija

Olivija je bila najdena septembra 2018 na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Mačja družba je ne moti, prav tako občasno uživa tudi v človeški družbi. V pravem domu se bo sigurno sprostila in videla, da človeški dotiki niso nič groznega. Je FIV in FeLV negativna, čipirana, cepljena in sterilizirana.

Vesna

Vesna je starejša mačka, ki je bila konec aprila 2022 najdena v Škofji Loki. Že ob najdbi je bila sterilizirana, sedaj pa je tudi cepljena in čipirana. Je negativna na FIV in FeLV.

Stanko in Janko

Stanko in Janko sta v Mačji dol prišla maja 2019, najdena sta bila v Zalem Logu. Janko nad človeško družbo še ni najbolj navdušen, vendar se bi s časom verjetno omehčal. Išče lastnike, ki so pripravljeni posvetiti čas socializaciji. Stanko je prav tako bolj previden, ampak ko človeku zaupa, postane pravi scrkljanec. Oba sta veterinarsko pregledana, kastrirana, cepljena in negativna na FIV ter FeLV.

Ofelija

Gospa v letih je bila najdena avgusta 2022 v Delnicah v Gorenji vasi. Je zelo priljudna mačka, rada se pocrklja, pred mački pa ima raje mir. Ofelija je bila pozitivna na testu za FIV, a ne kaže nobenih znakov bolezni. Zelo rada je in je tudi igriva, ko je čas za to. Zelo prikupno bitje, ki si zasluži uživancijo na stara leta. Je sterilizirana, cepljena proti kužnim boleznim in mikročipirana. 

Branko

Branko je bil najden skupaj z bratcem v Škofji Loki novembra 2021. Je zelo energičen in igriv mačkon, v človeškem naročju pa uživa le za kratek čas. Je cepljen, čipiran, kastriran in negativen na FIV ter FeLV.