Posvojitev odrasle živali

Veliko živali v zavetišču je že odraslih in tudi te potrebujejo nove domove. Za posvojitev pa niso čisto nič manj primerne kot mladiči. Zakaj je morda še bolje posvojiti odraslo žival? 

 

• Zato, ker se odrasle mačke veliko lepše obnašajo kot mačji mladiči. Prerasle so otroške in pubertetniške norije, zato jim ne bo več padlo na misel, da bi norele po stanovanju in prevračale, kar jim prekriža pot. Ne bodo plezale po vaših kavbojkah in ne bodo vam iz zaleta (boleče) plezale na ramena. Ne bodo grizle električnih kablov, ne bodo kopale po rožah in ne bodo plezale po zavesah;

• Zato, ker odrasle potrebujejo veliko manj vaše pozornosti in vašega časa. Zato so odrasle muce odlična odločitev za zaposlene ljudi, ki so pogosto od doma.

• Zato, ker so odrasle muce že vajene čistoče. Marsikaterega mladička boste to morali še naučiti.

• Zato, ker imajo odrasle muce že svoj ustaljen, umirjen ritem. Ko vas ne bo doma, bodo raje mirno počivale kot pa norele po stanovanju. Poleg tega ne bodo na ves glas mijavkale, ko jih boste pustili same. Ponoči se bodo zvile v klobčič pri vaših nogah in pridno prespale noč, medtem ko bodo mladiči po vsej verjetnosti poskrbeli, da vaše noči še nekaj časa ne bodo prav mirne.

• Zato, ker so odrasle muce veliko boljša odločitev za družine z majhnimi otroci. Mačji mladiči se lahko med igro prestrašijo in otroka ugriznejo ali popraskajo. Prav tako so otroci lahko do mačjih mladičev pregrobi in jih med igro lahko celo poškodujejo. Odrasle mačke so bolj zrele, ponavadi reagirajo veliko bolj mirno in so do otrok večinoma bolj potrpežljive.

• V primeru, da iščete družbo za vašo odraslo muco, bo še ena odrasla muca odlična rešitev. Mladiči so namreč lahko veliko preveč igrivi in bodo tako vašo muco spravljali ob živce, namesto da bi ji bili prijetna družba.

• Zato, ker ljudje odrasle muce redkeje posvojijo kot mladiče, vi pa ste resen in odgovoren posvojitelj in pravi ljubitelj živali.

 • Zato, ker boste rešili življenje.